Često postavljana pitanja za Cool Twister

Zašto je toliko važno da postignete pravu temperaturu?

Proizvođači hrane za bebe izričito ističu preporučenu temperaturu za mešanje njihove hrane za bebe kako bi se osiguralo da se hrana rastvori bez grudvica, a da se očuvaju vitamini i hranljive materije sadržane u hrani. Ova temperatura može da varira i obično je između 40°C i 70°C.

Zašto se voda previše ohladila?

Da li ste mernu čašu napunili ključalom vodom do naznačenog mesta? Merna čaša uvek mora biti potpuno napunjena tako da se voda ohladi na potrebnu temperaturu. Ako ne napunite mernu čašu kako treba, voda će se ohladiti više nego što vam je potrebno. Ako vam ne treba deo ohlađene vode, izlijte je iz flaše kada se ohladi pre nego što umešate mleko.

Voda je iznenada previše hladna kada iscuri iz spirale ili teče sporije nego ranije kroz Cool Twister. Zašto se to dešava?

Da li ste napunili mernu čašu ključalom vodom do sveobuhvatne rebraste oznake? Merna čaša uvek mora biti potpuno napunjena tako da se voda ohladi na željenu temperaturu. Ako mernu čašu ne napunite do kraja, voda će se ohladiti više nego što želite. Ako vam ne treba deo ohlađene vode, izlijte je iz flaše nakon što se ohladi pre nego što umešate mlečnu formulu. Druga mogućnost je da čestice kamenca iz kuvala ometaju protok ključale vode kroz spiralu. U ovom slučaju preporučujemo dekalcifikovanje Cool Twister-a i snažno duvanje u donji otvor Cool Twister-a. Ovo će osloboditi zalepljene čestice kamenca.

Kako mogu produžiti vek trajanja proizvoda, npr. ako je voda iz slavine tamo gde živim veoma tvrda?

Ako je voda iz slavine u vašem kraju veoma tvrda, preporučujemo da umesto nje koristite negaziranu mineralnu vodu kao rashladnu vodu. Ovo će prouzrokovati manje štete na proizvodu kada ostane duže vreme u Cool Twister-u.

Kako mogu da koristim Cool Twister u pokretu?

Cool Twister se može koristiti u pokretu, a da nije prethodno bio čuvan u frižideru, sipanjem hladne vode iz slavine (npr. u restoranu ili kod prijatelja).

Da li je moguće ohladiti čaj pomoću Cool Twister-a?

Da, pogodan je i za brzo hlađenje čaja. Pripremite čaj prema uputstvu na pakovanju. Po isteku naznačenog vremena kuvanja, polovinu čaja sipajte u mernu čašu. Po potrebi dodajte mleko ili šećer u ostatak čaja u šoljici. Zavrnite Cool Twister na mernu čašu i vrući čaj će teći kroz Cool Twister u vašu šolju za čaj - gotovo. Cool Twister ne bi trebalo više da se koristi za hlađenje vode u flaši jer bi u suprotnom ostaci čaja mogli dospeti u hranu za bebe.